Kissojen leikkuukampanja 1.9-30.11.2018

Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistys ry järjestää kissojen sterilointi- ja kastrointikampanjan. Osallistujamäärä on rajattu.

Lue koko teksti huolella.

Kampanja on tarkoitettu vähävaraisille, (esim. työttömät, eläkeläiset, opiskelijat) joilla ei muuten olisi varaa käyttää kissaansa leikattavana!!!!

Nyt on oikea aika viedä leikattavaksi kissanpennut että aikuiset kissat. Näin vältytään ei-toivotuilta pennuilta ja säästetään naapurusto kiimaisten kissojen aiheuttamalta ärtymykseltä.

Kissanpentujen söpöys tai ihmisen välinpitämättömyys on huono syy antaa kissan tehdä pentuja. Kissoja syntyy paljon enemmän kuin niille on hyviä koteja. Useat viattomat kissat joutuvat maksamaan ihmisten välinpitämättömyydestä kärsimyksellään ja lopulta hengellään.

Kissan leikkauttaminen on maaseudulla yhtä tärkeää kuin kaupungissa. Leikkaamaton narttu voi saada pentuja jopa useita kertoja vuodessa. Vuodesta toiseen jatkuvat kiimat ja pentueet rasittavat kissaa. Jos pennut jäävät varttumaan pihapiiriin, ne lisääntyvät pian itsekin. Puolivillien, huonokuntoisten kissojen kohtalo on surkea. Ratkaisu ongelmaan on emon leikkauttaminen.

Jokaisella pentueella on myös isä. Leikkaamaton kolli voi lähteä kauas kotoaan ja eksyä, jäädä auton alle tai muuten kokea kovan kohtalon.

Kollin kastrointi on pieni ja nopea operaatio, ja narttukissakin toipuu steriloinnista muutamassa päivässä. Kollin voi leikata n. 7kk ja nartun 8kk ikäisenä.

Yhteistyössä ovat mukana eläinlääkärit Anitta Smolander kokkolasta, Pentti Tapio ja  Jenni Björkskog kälviältä sekä Susanna Toivonen ja Sini Alakurtti vetelistä.

Tässä leikkauskampanjassa on tarkoitus saada liikkeelle nimenomaan kissojen omistajat, joilla leikkaus on taloudellisista syistä kiinni!

Kampanjaan mukaan haluavia kissanomistajia pyydetään ilmoittautumaan Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistykselle 1.9 alkaen sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Sähköpostiviestillä saa lisätietoa kampanjasta sekä sen kautta tilataan alennuslipuke.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan AINOASTAAN sähköpostilla syyskuun alusta.

Alennuslipukkeella omistajan maksettavaksi tulee kollin kastroinnista 40€ ja nartun steriloinnista 80€. Eläinsuojeluyhdistys maksaa loput leikkaushinnasta.

Jokainen kissanomistaja saa itse sopia leikkausajan valitsemalleen eläinlääkärille, itselleen sopivalle päivälle.

Lipuke on käytettävä viimeistään 30.11.2018

 

undefined